Vivanoda er en nettplattform for planlegging av internasjonale togreiser i Europa! Enten du er en reiseentusiast eller en vanlig reisende, er Vivanoda her for å hjelpe deg med å organisere din neste togreise gjennom Europa. Å reise med tog er ikke bare en praktisk og komfortabel måte å komme seg rundt på, men lar deg også oppdage nye steder og få unike opplevelser. For ikke å snakke om at det er en av de mest miljøvennlige transportformene!

Europa er fullt av fantastiske reisemål som er tilgjengelige med tog, og det er mye å tenke på når du planlegger reisen din. Derfor har vi samlet all informasjonen du trenger for å planlegge din neste togreise i Europa. Enten du vil bestille togbilletter, oppdage de beste reisemålene i Europa, lære mer om de mest populære togrutene eller finne billige reisetilbud, har du kommet til rett sted.

Gjennom et nettverk av partnere finner du mye informasjon som rutetider, priser eller forskjellige togruter på Vivanoda. Vi gir deg også tips for togreiser i Europa, samt praktisk informasjon om de ulike jernbaneselskapene og tilgjengelige togtyper.

Enten du er en erfaren reisende eller planlegger din første togreise i Europa, hjelper Vivanoda deg med å oppdage alt du trenger å vite for å få mest mulig ut av togreisen din. Utforsk nettstedet vårt og begynn å planlegge ditt neste togeventyr i Europa nå!

Oppdag de mest populære reisemålene for togreiser i Europa

Europa tilbyr et bredt spekter av reisemål som er tilgjengelige med tog. Blant de mest populære landene for togreiser er Spania, Frankrike, Italia, Tyskland, Sveits, Belgia og Nederland. Hvert av disse landene har en unik kultur, deilig mat og fantastisk natur. Enten du er ute etter kosmopolitiske byer, strender, fjell eller historiske steder, finnes det noe for enhver smak i Europa. Et eksepsjonelt godt utbygd jernbanenett gjør det enkelt å reise med tog fra ett land til et annet og oppdage Europas underverker.

Her finner du alle landene der du kan søke etter en togbillett eller en togreise.

Finn togbilletter

Finn de viktigste togdestinasjonene etter land.

Glasgow London
Zürich Basel
Stockholm
Utrecht Amsterdam
Luxembourg by
Budapest
Helsingfors
Odense København
Brussel

De største togselskapene i Europa

Her er en oversikt over de største togselskapene i Europa: Dutch Railways NS, Thalys, Eurostar, SNCF, Deutsche Bahn og SNCB. Hvert av disse selskapene har sine egne særtrekk, fordeler og ulemper. Når du skal reise med tog i Europa, er det viktig å kjenne til dem, slik at du kan velge det som passer deg best. Enten du er ute etter raske reiser, internasjonale reiser eller billige billetter, vil Vivanoda-togreiseplanleggeren hjelpe deg med å finne det ideelle togselskapet for reisen din i Europa.

VY
VY
VY, tidligere kjent som NSB, er Norges ledende jernbaneselskap. Med et velutviklet nettverk av langdistanse- og regiontog tilbyr VY passasjerene en komfortabel og praktisk reise. Togene er moderne og utstyrt med mange fasiliteter, som gratis Wi-Fi, stikkontakter og komfortable seter. I tillegg tilbyr VY lave priser for forhåndsbestilte reiser og rabattkort for hyppige reisende.
SJ
SJ
SJ er det nasjonale jernbaneselskapet i Sverige. Det driver et nettverk av høyhastighets- og regionaltog over hele landet, samt internasjonale tog til Norge og Danmark. SJs tog er moderne og komfortable og gir passasjerene en behagelig reiseopplevelse. Selskapet tilbyr også spesialtilbud og rabatterte priser for forhåndsbestilte passasjerer, samt tjenester som servering om bord og gratis Wi-Fi. SJ har forpliktet seg til å yte førsteklasses service til sine kunder og er et praktisk og pålitelig alternativ for reisende i Sverige.
Danske StatsBaner (DSB)
Danske StatsBaner (DSB)
DSB er det nasjonale jernbaneselskapet i Danmark. Det tilbyr regionale og interregionale jernbanetjenester, samt høyhastighetstog til internasjonale destinasjoner. DSB-togene er komfortable og moderne, med fasiliteter som gratis Wi-Fi og seter som kan legges ned. Selskapet tilbyr også rabatterte billetter for forhåndsbestilte reisende og reisekort for vanlige reisende.
Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
Dutch Railways (NS) er det største jernbaneselskapet i Nederland. Takket være et velutviklet jernbanenettverk lar NS-togene deg reise enkelt og komfortabelt over hele landet og videre. Selskapets tog er moderne, rene og punktlige, og selskapet tilbyr attraktive billettpriser for de som bestiller på forhånd.
Thalys
Thalys
Thalys spesialiserer seg på høyhastighetstog mellom Frankrike, Belgia, Nederland og Tyskland. Med moderne og komfortable tog gjør Thalys det raskt og enkelt å reise mellom disse nabolandene. Selskapet tilbyr ikke bare kvalitetstjenester om bord, men også lave priser avhengig av tid på året eller uken.
Eurostar
Eurostar
Eurostar er jernbaneselskapet som tilbyr forbindelser mellom Storbritannia og det europeiske fastlandet, inkludert Frankrike, Belgia og Nederland, via Kanaltunnelen. Eurostar-togene er moderne og komfortable, med romslige seter og førsteklasses fasiliteter. I tillegg til konkurransedyktige priser tilbyr Eurostar fleksible reisealternativer og en rekke tjenester for å gjøre togreisen din så behagelig som mulig.
SNCF
SNCF
Société Nationale des Chemins de Fer Français (SNCF) er det franske nasjonale jernbaneselskapet. Med moderne, komfortable tog på et omfattende nettverk gjør SNCF det enkelt å reise over hele Frankrike og nabolandene. Selskapet tilbyr attraktive priser og sesongbilletter på visse vilkår, samt fleksible reisealternativer for å imøtekomme behovene til alle reisende.
Deutsche Bahn
Deutsche Bahn
Deutsche Bahn er Tysklands største jernbaneselskap og tilbyr et bredt spekter av jernbanetjenester i Europa, inkludert internasjonale reiser. Selskapet er kjent for sitt omfattende jernbanenett, høye komfort om bord og punktlighet. Det tilbyr fleksible priser for å imøtekomme behovene til ulike typer reisende, enten de er ute etter billige billetter eller premiumalternativer. Internasjonale reisende vil også sette pris på Deutsche Bahns flerspråklige tjenester, som gjør det enklere å bestille og reise.
SNCB
SNCB
Société Nationale des Chemins de Fer Belges (SNCB) er Belgias største jernbaneselskap. Det tilbyr et omfattende jernbanetilbud med rute-, ekspress-, høyhastighets- og internasjonale tog til større europeiske byer. SNCB er kjent for sitt effektive og punktlige jernbanenett og sitt engasjement for miljømessig bærekraft. Selskapet tilbyr også fleksible priser tilpasset behovene til både sporadiske og hyppige reisende.
Finn togbilletter

Hvorfor reise med tog i Europa?

Tog kan være en ideell måte å utforske forskjellige land på og gi en fantastisk opplevelse når du reiser rundt i Europa. Fordelene med å reise med tog er mange.

For det første er tog en miljøvennlig, økonomisk og effektiv måte å reise på. Moderne tog er ofte utstyrt med den nyeste teknologien og tilbyr en komfortabel reise med romslige seter, store vinduer og noen ganger til og med stikkontakter og Wi-Fi om bord.

For det andre lar tog deg nyte vakker natur underveis. Togene kjører gjennom en rekke forskjellige landskap, fra snødekte fjell til frodige grønne sletter, noe som gir et konstant skue. Panoramautsikten over landskapet og muligheten til å bevege seg enkelt fra ett sted til et annet gjør toget til et populært valg for reisende som ønsker en unik reiseopplevelse.

Toget tilbyr også et bredt utvalg av destinasjoner, med regelmessige avganger til mange byer, selv de minste. Dette gir reisende tilgang til mindre kjente reisemål. De største jernbaneselskapene i Europa tilbyr raske og regelmessige togforbindelser og fleksible billettalternativer for å tilpasse reisetidene.

Å reise med tog i Europa er kort sagt en opplevelse som har mange fordeler sammenlignet med andre transportformer. Det er en miljøvennlig, komfortabel, effektiv og fleksibel måte å reise på som lar deg oppdage nye horisonter og nyte unike opplevelser.

Hvordan kjøper jeg togbilletter?

Det kan virke komplisert å kjøpe togbilletter, men det er faktisk ganske enkelt. Reisende har flere alternativer for å kjøpe togbilletter.

 • Sammenlign priser og reisealternativer

  Det er viktig å sammenligne priser og reisealternativer før du kjøper en togbillett. Vivanoda er et nettsted for sammenligning av togbilletter som kan hjelpe deg med å finne de beste prisene for reisen din. Med Vivanoda kan du også sammenligne reisetider, tilkoblingsmuligheter og reiseklasser, slik at du kan ta en informert beslutning.

 • Bestilling på nettet

  Å bestille på nettet er den enkleste og raskeste måten å kjøpe togbilletter på. De fleste togselskapene vi samarbeider med, tilbyr muligheten til å bestille billetter på nettet på nettsidene sine. Takket være Vivanoda vil du etter et søk på nettstedet vårt bli omdirigert direkte til flyselskapets nettsted, der du kan kjøpe en billett på få minutter. E-billetter sendes via e-post og kan skrives ut eller lastes ned på en smarttelefon.

 • Kjøpe togbilletter på stasjonen

  Reisende kan også kjøpe togbilletter direkte på stasjonen. Togbillettkontorene er vanligvis åpne hver dag, også i helger og på helligdager. Togselgere kan hjelpe reisende med å velge den beste ruten og reiseklassen og kjøpe billetten. Denne metoden for billettsalg blir imidlertid mindre og mindre populær, og jernbanene avskaffer den til fordel for nettsalg på mange stasjoner;

 • Kjøpe togbilletter fra autoriserte forhandlere

  Det finnes også autoriserte forhandlere som selger togbilletter for jernbanen. Disse forhandlerne kan være reisebyråer, vekslingskontorer og uavhengige billettselgere.

Finn togbilletter

Velg riktig type tog for deg

Når du planlegger togreisen din i Europa, er det viktig å vite hvilke forskjellige togtyper som er tilgjengelige for å ta deg fra en by til en annen. Her er de fire vanligste togtypene i de fleste europeiske land:

 • Regionaltog

  Regiontog er lokaltog som forbinder byer og tettsteder i samme region. Disse togene er vanligvis billigere enn andre togtyper, men de kan ta lengre tid fordi de stopper flere steder. Regiontog er et godt alternativ hvis du vil utforske en bestemt region eller reiser på budsjett.

 • Intercity-tog

  Intercity-tog forbinder større byer og er litt raskere enn regiontog. De tilbyr også mer komfort, med seter som kan legges ned og stikkontakter for lading av elektroniske enheter. Intercity-tog er et godt valg hvis du vil reise raskt, men til en rimelig pris.

 • Høyhastighetstog

  Høyhastighetstog, som TGV i Frankrike og Shinkansen i Japan, er de raskeste og mest moderne togene i drift. De når hastigheter på opptil 300 km/t og er utstyrt med komfortable seter og tjenester om bord som snacks og drikke. Høyhastighetstog er ofte dyrere enn andre typer tog, men de er et godt alternativ hvis du vil reise raskt og komfortabelt mellom større byer.

 • Nattog

  Nattog er tog som lar deg reise mens du sover, noe som er praktisk ettersom det sparer deg for en natt på hotell. De er utstyrt med senger og private kupeer slik at du kan hvile under reisen. Nattog brukes ofte til lange reiser. De er derfor et utmerket valg hvis du vil spare penger på overnatting og maksimere tiden din.

Ofte stilte spørsmål om planlegging av en togreise i Europa og bestilling av togbillett

Det er flere måter å kjøpe en togbillett på: på nettet fra Vivanoda og dets nettverk av partnere, personlig på stasjonen eller fra autoriserte selgere. Det anbefales å bestille på forhånd for å få de beste prisene.

Ja, det er ofte mulig å endre eller avbestille en togbillett, men vilkårene varierer avhengig av jernbaneselskapet og hvilken type billett du har kjøpt. Det er viktig å sjekke flyselskapets retningslinjer før du kjøper billetten.

Togprisene varierer avhengig av en rekke faktorer, blant annet reiselengde, togtype, årstid og bestillingstidspunkt. Det finnes ofte rabatter for barn, studenter og pensjonister. Det anbefales å sammenligne priser og reisealternativer på Vivanoda før du bestiller.

Søk på Vivanoda etter rutetider og tilgjengelige ruter som vi får i sanntid fra jernbaneselskapene.

Tjenestene om bord varierer avhengig av togtype og jernbaneselskap. Høyhastighetstog tilbyr ofte komfortable sitteplasser og servering, mens regionaltog kan ha enklere fasiliteter. Underholdning om bord, som filmer og musikk, avhenger også av jernbaneselskapet.

Hvis du reiser med nattog, er det lurt å sjekke på forhånd hvilke sovemuligheter som er tilgjengelige, og pakke varme, behagelige klær. Det er også viktig å sjekke om måltider er inkludert i billetten.

Det avhenger av jernbaneselskapet og de spesifikke reglene for hvert tog. Det er viktig å sjekke flyselskapets retningslinjer før du bestiller billetten.

De fleste jernbaneselskaper tilbyr tjenester for bevegelseshemmede eller personer med spesielle behov. Vi anbefaler at du informerer dem om dine spesifikke behov før reisen, slik at de kan gjøre de nødvendige forberedelsene.

Hvilke tjenester som er tilgjengelige på stasjonene, og hvordan du får tilgang til dem, varierer fra land til land. Jernbaneselskapenes nettsteder og mobilapplikasjoner kan gi informasjon om hvilke tjenester som er tilgjengelige på avgangs- og ankomststasjoner, og hvordan du får tilgang til dem.

Togselskapene tilbyr ofte spesialtilbud og rabatter på togbilletter. Vi anbefaler å bestille på forhånd for å få de beste prisene. Togreiser utenom rushtiden kan også være billigere. Til slutt kan du bruke Vivanoda til å sammenligne alle priser.

Togselskapene har egne regler for transport av sykler og store gjenstander. Det anbefales at du sjekker reglene til hvert jernbaneselskap før du bestiller billetten din.

Mange stasjoner tilbyr serveringsfasiliteter, for eksempel kafeer og restauranter. Tog kan også ha serveringsfasiliteter, avhengig av togtype og reisens lengde.

Jernbaneselskapenes nettsteder og mobilapper kan også gi sanntidsinformasjon om forsinkelser og driftsforstyrrelser.

Mange jernbaneselskaper tilbyr gratis eller betalte Wi-Fi-tjenester på togene. Noen tog har også stikkontakter slik at passasjerene kan jobbe mens de reiser med toget.

None

None
None
None