Enten du reiser fra Norge til Sverige, Danmark, Tyskland, England, Spania, Italia eller andre europeiske destinasjoner, har det aldri vært enklere å finne den perfekte ferjebilletten. Med vår sammenligningsplattform for ferger kan du raskt sammenligne tilbud fra fergeselskaper som Stena Line, PolFerries, Color Line, Viking Line, Unity Line, TT Line og mange flere.

På siden vår finner du også havnene til populære destinasjoner som København, Hirtshals, Eemshaven, Kiel, Rostock, Puttgarden, Kapellskar og mange flere. Populære fergeruter som Sandefjord-Stromstad, Oslo-København, Oslo-Frederikshavn, Kristiansand-Hirsthals er også tilgjengelige.

Spar penger på reisene dine ved å bruke vårt søke- og sammenligningsverktøy for fergebilletter for å finne de beste tilbudene og prisene for dine behov. Søk, sammenlign og bestill ferjebilletten din enkelt.

Hvorfor bruke Vivanoda til å søke etter fergebilletter?

Hvorfor bruke Vivanoda til å søke etter fergebilletter?

Som du sikkert allerede har opplevd, kan det være veldig tidkrevende å søke etter fergebilletter.

Med Vivanoda kan du enkelt se og sammenligne alle tilgjengelige tilbud fra alle fergeselskaper i ett søk. Dette lar deg få de beste prisene og spare tid når du søker etter en fergebillett.

På Vivanoda har du tilgang til et bredt utvalg av nesten 3 000 avganger, med en komplett dekning av Europa til og fra Nederland, Belgia, Frankrike, Storbritannia, Hellas, Italia, Spania, Sverige, Norge, Danmark, Kroatia.....

Sammenlign fergepriser og bestill billetten din direkte på nettet

Sammenlign fergepriser og bestill billetten din direkte på nettet

For å enkelt få tak i priser og alle rutetider for skipene på den ønskede ruten, skriv inn avgangs- og ankomsthavn i søkeskjemaet. Vivanoda vil deretter søke etter alle rederiene som opererer på ruten (med eller uten mellomlandinger) for å få sanntidspriser og tilgjengelighet. Bare velg tilbudet du er interessert i, og bestill skipsbilletten din på nettet.

Reiser du til avgangshavnen med tog eller buss? Vivanoda er en multimodal sammenligner og lar deg søke etter buss-, samkjørings- og togtilbud til reduserte priser som du kan kombinere med ferjebilletten din. Du finner alle transporttilbud på én plattform og sparer dyrebar tid.

Fergepriser i Europa

Vi i Vivanoda ønsket å gjennomføre en større undersøkelse av ferjeprisene i Europa for å få en bedre forståelse av hvordan ferjeprisene varierer avhengig av en rekke kriterier (destinasjonsland, avstand, sesongvariasjoner osv.). Vi har derfor analysert titusenvis av fergepriser på hundrevis av ruter i Europa, samt overfarter til Tyrkia og Maghreb-landene (Marokko, Algerie, Tunisia) for å få et så fullstendig bilde som mulig. Det er verdt å merke seg at det kun er prisen som er tatt i betraktning i denne studien, uavhengig av kvaliteten på servicen om bord, lønnsforskjeller blant de ansatte, økonomiske forskjeller mellom landene osv.

  • Fergeoverfarter til Tunisia, Litauen, Latvia, Polen og Sverige har den laveste prisindeksen.
  • Motsatt har fergeoverfarter til Tyrkia, Storbritannia og Marokko den høyeste prisindeksen.
  • Forbindelsene mellom Hellas og Tyrkia og mellom Marokko og Spania er forholdsmessig dyrest i Europa.
  • Forbindelsene mellom Tyskland og Litauen eller Latvia er billigst i forhold til reiselengden.
  • Jo kortere overfarten er, desto dyrere er den.
  • I hele Europa er prisene i gjennomsnitt høyere fra juli til september. De er også noe høyere i helgene.
Se alle resultatene av undersøkelsen av fergepriser i Europa
Fergepriser i Europa

Fergeselskaper

Vi presenterer de viktigste fergeselskapene som tilbyr fergetjenester fra Norge. Alle disse fergeselskapene er inkludert i vårt ferjesammenligningsverktøy, slik at du enkelt kan finne din ferjebillett.

Stena Line
Stena Line
Stena Line er et svensk fergeselskap som driver et stort antall fergeruter over hele Europa, hovedsakelig på De britiske øyer, Nederland, Belgia, Sverige, Danmark, Tyskland, Norge og Polen.
Color Line
Color Line
Color Line er et norsk fergeselskap som opererer mellom Tyskland, Danmark, Norge og Sverige. Selskapet tilbyr kvalitetstjenester om bord på skipene sine, inkludert restauranter, barer, butikker, spa og lekeplasser for barn. Det er særlig kjent for sin tjeneste mellom Oslo og Kiel i Tyskland.
Viking Line
Viking Line
Viking Line er et finsk fergeselskap som tilbyr fergetjenester i Østersjøen, særlig mellom Finland, Sverige, Estland og Latvia. Selskapet er kjent for sine moderne og miljøvennlige skip, som er utstyrt med mange fritidsfasiliteter, restauranter og barer. Selskapet tilbyr også sightseeingcruise i Østersjøen.
Polferries
Polferries
Pol Ferries er et polsk fergeselskap som ble grunnlagt i 1976 og tilbyr fergetjenester mellom Polen og Skandinavia. Det driver for tiden en fergerute som forbinder havnen i Ystad i Sverige med havnen i Świnoujście i Polen. Pol Ferries tilbyr tjenester av høy kvalitet om bord på sine moderne og komfortable skip.
Unity Line
Unity Line
Unity Line, et polsk fergeselskap etablert i 1994, tilbyr fergetjenester mellom Polen, Sverige og Danmark. Det driver for tiden to fergeruter: Gdynia-Karlskrona og Swinoujscie-Ystad. Unity Lines skip tilbyr et høyt nivå av komfort og tjenester om bord, som restauranter, barer, butikker og komfortable lugarer.
TT-Line
TT-Line
TT Line er et tysk fergeselskap som ble etablert i 1962 og tilbyr fergetjenester mellom Tyskland, Polen, Sverige og Danmark. Det driver for tiden fire fergeruter: Travemünde-Trelleborg, Rostock-Trelleborg, Świnoujście-Trelleborg og Świnoujście-Rønne. TT Lines skip er moderne og komfortable, med fasiliteter som restauranter, barer, butikker og komfortable lugarer.

For å gi deg enda mer omfattende resultater, vokser nettverket av fergeruter på din Vivanoda fergesammenligningsside stadig. I resultatene finner du ferger fra andre fergeselskaper som Condor Ferries, Irish Ferries, Algeria Ferries, LD Lines, Minoan Lines, Anek Lines, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries,...

De viktigste fergedestinasjonene

Med vår søkemotor for fergebilletter kan du finne priser for hundrevis av fergeoverfarter i Europa og resten av verden.

Her er en liste over de mest populære destinasjonene blant de over 3 000 fergerutene som er tilgjengelige på nettstedet vårt.

Dublin Rosslare
Tunis
Madeira Funchal
Eemshaven
Tanger Nador
Tallinn
Durres

Hvorfor reise med ferge?

Med nesten 400 millioner fergeturer per år og de allestedsnærværende havene (Middelhavet, Adriaterhavet, Egeerhavet, Den engelske kanal ...), havene og innsjøene som utgjør geografien, er Europa et ideelt sted å reise med båt.

Selv om det er et ganske langsomt transportmiddel, og selv om flere og flere selskaper innfører ultrahurtige ferger på de mest trafikkerte rutene, som kan halvere eller tredoble reisetiden, har fergen mange fordeler å tilby:

Hvordan foregår en fergeoverfart?

Når du har funnet og bestilt fergebilletten din gjennom Vivanoda, vil du raskt motta en e-postbekreftelse med de viktigste opplysningene (pris, antall passasjerer, kjøretøy, sykler eller fotgjengere, utstyr om bord: lugar eller liggestol osv.) Den vil også angi tidspunktet for når rederiet krever at du skal melde deg i innskipningshavnen. Det er viktig at du respekterer dette tidspunktet, ellers vil du bli nektet adgang til skipet.

Hvis du reiser med bil, går ombordstigningen veldig raskt, og du går rett til innsjekkingsskrankene som er dekorert i selskapets farger. Hvis du er fotgjenger, sjekker du inn på fergeterminalen og går deretter om bord. Sørg for at du har med deg gyldige identitetsdokumenter, pass eller nasjonalt identitetskort, avhengig av destinasjonen og grensen du skal krysse.

Vel om bord kan alle disponere tiden sin selv: restauranter for feinschmeckere, underholdning og show for barn, kino og videospill for tenåringer, lesing og hvile for foreldre..... Tjenestene om bord på fergene forsøker å imøtekomme behovene til alle aldersgrupper og enkeltpersoner.

For å unngå sjøsyke er de fleste nyere skip utstyrt med stabilisatorer som reduserer følelsen av at båten beveger seg på bølgene. Men for de som er mer følsomme, og avhengig av værforholdene, anbefales det å ta regelmessig frisk luft på dekk på båten, å sitte nær et vindu for å se horisonten for å gi hjernen bedre koordinert informasjon. Du kan også ta medisiner mot sjøsyke, som vanligvis gjør deg søvnig.

Når overfarten er over, kan du nyte kystlinjen til din endelige destinasjon etter hvert som den tar form til du kommer i havn.

Økologiske konsekvenser av ferjereiser?

I likhet med alle former for transport og all reising produserer ferjereiser klimagasser og har derfor en økologisk innvirkning på planeten. Skip bruker mye drivstoff og slipper ut avgasser som inneholder tungmetaller. Men som alle andre næringer har skipsfarten spilt en rolle i kampen mot global oppvarming.

Konvensjonen om havforurensning (MARPOL), initiert av Den internasjonale sjøfartsorganisasjonen og vedtatt av Europakommisjonen i Europa, krever at ferger og andre transportfartøy oppfyller maksimale utslippsstandarder. Rederiene er de første til å ta i bruk renere og mer miljøvennlige skip.

Brittany Ferries har for eksempel utstyrt alle skipene sine med skrubbere for å vaske og rense avgassene de produserer, takket være EU-støtte. Skip som går på flytende naturgass (LNG) vil også bli normen i nær fremtid.

Spørsmål som ofte stilles av reisende når de planlegger en fergetur og kjøper fergebillett

Du kan finne billige fergebilletter ved å bestille på forhånd, reise i lavsesong, sammenligne priser mellom ulike fergeselskaper via Vivanoda eller ved å se etter spesialtilbud og kampanjer.

For å bestille en ferjebillett på nettet, gå til Vivanoda, velg dato og klokkeslett for reisen, velg hvilken type billett du vil ha, skriv inn passasjerens opplysninger og foreta betalingen på nettet.

Tjenestene om bord på fergen varierer avhengig av rederi og type ferge. Generelt kan passasjerene forvente å finne restauranter, barer, butikker, avslapningsområder, lekeområder for barn, lugarer, dusjer, toaletter, Wi-Fi-tilkobling og medisinsk nødhjelp.

Ja, de fleste ferger tilbyr lugarer for passasjerer som ønsker å hvile eller reise i fred. Lugarene er ofte utstyrt med senger, eget bad og andre fasiliteter.

Det er ofte mulig å ta med kjøretøy om bord på fergen, men prosedyrene og kostnadene varierer fra selskap til selskap. Det er lurt å sjekke fergeselskapets krav og priser før du bestiller reisen.

Å velge det beste ferjeselskapet avhenger av flere faktorer, som destinasjon, ønsket ferjetype, budsjett og personlige preferanser. Det er best å bruke Vivanoda til å sammenligne tilbudene og tjenestene til forskjellige fergeselskaper før du tar en beslutning.

Ja, det er ofte mulig å reise med kjæledyr om bord på ferger, men reglene og prisene varierer fra selskap til selskap. Det er lurt å sjekke fergeselskapets vilkår og priser før du bestiller reisen.

Noen fergeselskaper tilbyr spesialtilbud for grupper, vanligvis på 10 eller flere personer. Disse tilbudene kan omfatte rabatter på billetter, fordeler som gratis måltider om bord eller rabatter på lugarreservasjoner. Det anbefales å kontakte fergeselskapet direkte for mer informasjon om spesialtilbud for grupper.

De fleste fergehavner har avgiftsbelagte parkeringsfasiliteter i nærheten for reisende som ønsker å parkere bilen under fergeturen. Det er lurt å sjekke parkeringsmulighetene i den havnen du velger før avreise.

Det kan finnes transportmuligheter til fergehavnen, for eksempel skyttelbusser eller lokale drosjer. Noen fergeselskaper tilbyr også transport fra bestemte påstigningssteder. Det anbefales å kontakte fergeselskapet eller sjekke transportmulighetene til den valgte fergehavnen før avreise.

Mange fergeselskaper tilbyr en rekke underholdningstilbud om bord, blant annet restauranter, barer, butikker, lekeområder for barn, salonger og kinoer. Underholdningstilbudet kan variere avhengig av fergeselskapet og reisens lengde. Det anbefales å sjekke fergeselskapets underholdningstilbud før du bestiller billett.

Mange fergeselskaper tilbyr Wi-Fi om bord, ofte mot betaling. Kvaliteten på tilkoblingen kan imidlertid variere avhengig av dekningen og hastigheten på nettverket i reiseområdet. Det anbefales å sjekke fergeselskapets Wi-Fi-muligheter før du bestiller billett.

De fleste fergeselskaper tilbyr fasiliteter og tjenester for bevegelseshemmede, som ramper, heiser og tilgjengelige toaletter. Det anbefales at du kontakter fergeselskapet direkte for å få mer informasjon om hvilke fasiliteter som er tilgjengelige for funksjonshemmede.

Mange fergeselskaper tilbyr butikker om bord der passasjerene kan kjøpe suvenirer, luksusartikler, snacks og drikke. Det er lurt å sjekke hvilke muligheter fergeselskapet tilbyr før du bestiller billett. Det er viktig å merke seg at prisene om bord kan være høyere enn prisene i butikkene.

None

None
None
None